Snickerdoodles / Fursecuri cu scortisoara - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 22 decembrie 2013

Snickerdoodles / Fursecuri cu scortisoara

Contrar parerii generale Snickerdoodles nu au nimic de a face cu Snickers, insa au multe in comun cu scortisoara. Si nu puteam sa le sar iarna asta. Ce frumos miroase in casa cat sunt in cuptor, ce nerabdatori stateam toti cei din casa in jurul cuptorului!
Snickerdoodles sunt niste fusecuri moi la interior cu o crusta crocanta de zahar si scortisoara, bune, usor de facut si foarte aromate. Trebuie sa le treceti pe lista de Sarbatori!





Ingrediente
- 250 g unt
- 1 1/2 cup zahar
- 3 oua 
- 3 cup faina 
- 2 plicuri zahar vanilat 

- 4 linguri zahar + 1 lingura scortisoara

Preparare

Bateti untul moale impreuna cu zaharul timp 3-4 minute pana ce devine spumos si zaharul se topeste. Adaugati si zaharul vanilat si unul cate unul ouale, batand bine dupa fiecare. Adaugati faina si omogenizati. Dati compozitia la frigider minim 30 minute. 

Preincalziti cuptorul la 180 grade. Tapetati o tava cu hartie de copt. Scoateti aluatul de la frigider si formati bilute de dimensiunea unei nuci, aproximativ. 

Amestecati patru linguri cu zahar impreuna cu o lingura de scortisoara intr-o farfurie. Tavaliti bilutele formate prin acest amestec si puneti-le in tava de copt. Lasati cam 7 cm intre ele, se vor intinde la copt. Coaceti fursecurile timp de aproximativ 10 minute. Nu le uscati prea tare. 
Intre coaceri tineti aluatul sau bilutele formate la frigider. 





Bon appetit!

4 comentarii:

  1. Sarbatori Fericite !!!
    PS.Ce frumoase sunt pozele !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca i-a mirosit si Mosului a scortisoara:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram