Cotlete de porc cu lamaie si legume la tigaie - Din bucataria lui Micky

luni, 9 decembrie 2013

Cotlete de porc cu lamaie si legume la tigaie

Eu si cu carnea de porc nu prea ne iubim. Mananc destul de rar si cred ca 90% din ce mananc se intampla in lunile de iarna. Dar barbatul casei vrea carne, nu sta la discutii. Asa ca ma mai conformez din cand in cand.


Ingrediente

- 4 cotlete de porc
- o lamaie 
- 3 catei de usturoi 
- 2 linguri ulei de masline
- 400 g cartofi 
- 2 dovlecei 
- 1 ardei gras rosu

Preparare

Spalati si curatati cotletele de porc. Curatati coaja de la lamaie si amestecati-o cu 1 lingura ulei de masline, cateii de usturoi pisati si zeama de la o jumatate de lamaie. Puneti cotletele intr-un vas, asezonati cu sare si piper si turnati amestecul de mai sus peste ele. Acoperiti si dati deoparte cat pregatiti legumele. 
Curatati cartofii si taiati- i in bucati potrivite. Puneti-i la fiert in apa cu sare. Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugati  dovleceii si ardeiul taiate. Mai lasati cam 7 minute apoi scoateti si scurgeti legumele. Nu trebuie sa le fierbeti pana se fac praf, insa nici tari nu trebuie sa ramana.
Puneti restul de ulei intr-o tigaie si prajiti cotletele pe fiecare parte. Pastrati la loc cald. In acelasi ulei in care ati prajit carnea adaugati legumele si sotati-le  cateva minute. 
 Serviti cotletele alaturi de legume.


Bon appetit!

10 comentarii:

  1. Imi place ce ai in farfurie.. :) Stie barbatul tau ce-i bun..

    RăspundețiȘtergere
  2. arata bine, imi place cum a iesit, iti lasa un gust bun numai cand privesti, sa avem pofta atunci :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place, si mie! Sa tii minte ca imi place, da? :) In aceasta farfurie se regaseste echilibrul perfect!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram