Cosulete cu branza dulce si lamaie - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 5 noiembrie 2013

Cosulete cu branza dulce si lamaie

V-am adus niste placintele aromate cu branza dulce si lamaie. Sunt foarte bune si se fac foarte usor. Va vor incanta cu siguranta musafirii sau familia.


Ingrediente

- 260 g faina 
- 70 g zahar 
- 2 oua mari 
- 2 linguri ulei 
- 2 linguri lapte

Pentru umplutura : 
- 400 g branza de vaci 
- 1 ou mare 
- 3 linguri zahar 
- coaja de la o lamaie 
- 1 zahar vanilat

- zahar pudra


Preparare

Intr-un castron puneti faina amestecata cu zaharul. Faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale, adaugati uleiul si laptele. Framantati pana obtineti un aluat nelipicios si elastic. Este posibil in functie de dimensiunea ouălor sa mai fie nevoie de un pic de faina sau sa nu fie necesara toata. Nu e o problema. Lasati sa se odihneaca aluatul pe masa, acoperit cu o folie, aproximativ 20-30 minute. 

Intre timp pregatim umplutura: separam albusul de galbenus si batem albusul spuma. Amestecam branza de vaci cu galbenusul, zaharul , coaja de lamaie, zaharul vanilat. La final incorporam albusul batut, cu grija. 

Ungeti o forma de briose cu unt si tapetati cu faina. Intindeti aluatul in foaie, nici prea subtire sa se rupa nici prea groasa, in asa fel incat sa obtineti 12 patrate. Taiati si asezati in formele de briose, in asa fel incat colturile sa fie pe margine. Turnati cu lingura umplutura de branza si inveliti cu aluatul, incretindu-l usor (ca o bocceluta).


Preincalziti cuptorul si coaceti la 180 grade timp de aproximativ 20-25 minute. Se vor umfla putin la copt, insa dupa ce se racesc se mai lasa. Scoateti din cuptor si lasati-le sa se raceasca in forme 10 minute, dupa care le puteti scoate. Serviti calde pudrate cu zahar. Se pastreaza bine pana a doua zi, acoperite cu folie. Mai mult nu stiu daca tin, caci nu au rezistat.




Bon appetit!

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram