Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata - Din bucataria lui Micky

sâmbătă, 20 iulie 2013

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata

Eram curioasa sa incerc o prajitura fara unt sau ulei, dar care sa nu iasa uscata. Asa ca am folosit smantana in loc de alte grasimi si prajitura a fost perfecta. Cum nu ne puteam decide daca sa fie cu fructe sau cu ciocolata am zis sa le combinam si sa vedem ce iese. Are o aroma absolut fantastica, nu te poti decide ce e mai bun, ciocolata delicioasa sau fructele zemoase. Pana sa ne dam seama s-a terminat tava. Lasa ca aflam data viitoare. 



Ingrediente:
- 4 oua 
- 150 g zahar 
- 150 g smantana 12% grasime
- 1 lingurita zeama de lamaie 
- un praf de sare
- 250 g faina 
- 1 lingurita praf de copt 
- 100 g ciocolata 60% cacao 
- 500 g visine (cantarite fara samburi, proaspete sau congelate)


Preparare

Amestecati impreuna faina, sarea, praful de copt si ciocolata taiata bucatele mici (sau data de pe razatoarea mare). Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma tare impreuna cu zeama de lamaie. In alt vas bateti cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul, adaugati apoi smantana si omogenizati. Adaugati faina si amestecati pana este incorporata toata. Cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri adaugati si albusurile batute, cu grija sa nu se lase compozitia. 
Turnati jumatate din compozitie intr-o tava de aproximativ 20x30 cm, asezati apoi visinele fara samburi si restul de aluat deasupra. 
Coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de aproximativ 40-45 minute. Lasati sa se raceasca, apoi pudrati cu zahar si taiati in bucati. 


Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram