Prajitura cu branza si cacao - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 17 iulie 2013

Prajitura cu branza si cacao

Prajitura de fata este un fel de negresa cu crema de branza. Este pufoasa si se face incredibil de repede. Stiti voi, genul de prajitura la care gasim ingredientele la indemana, luam un castron (hai doua) si o lingura, amestecam putin si gata la cuptor. 
Reteta face parte din seria provocarilor secrete lunare initiate de Ama, blogul repartizat mie fiind chiar al ei, de unde am ales prajiturica aceasta.



Ingrediente:
 
- 10 linguri de zahar
- 15 linguri de ulei
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 15 linguri de faina
- 3 linguri de cacao
- 1 plic praf de copt
- 200 g branza de vaci
- 1 ou
2-3 linguri zahar pudra


Preparare

Intr-un vas amestecati uleiul si zaharul, apoi incorporati unul cate unul cele patru oua. Adaugati laptele, amestecand in continuu, apoi faina, cacaua si praful de copt. 
Separat frecati branza de vaci cu oul si zaharul pudra. Puteti adauga si coaja de lamaie sau vanilie daca doriti. 
Tapetati o tava cu hartie de copt, apoi turnati compozitia cu cacao si nivelati. Cu ajutorul unei linguri asezati peste aluat gramajoare din crema de branza. Nu amestecati. 
Dati la cuptorul incins la 200 grade timp de aproximativ 35 minute. Supravegheati coacerea. 
Cand este gata raciti si taiati in bucati. Este o prajitura foarte pufoasa si in combinatie cu branza cremoasa este un deliciu. 



Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram