Tortulete cu fructe rosii (fara coacere) - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 21 iunie 2013

Tortulete cu fructe rosii (fara coacere)

Astazi va arat un desert racoros, fresh, cu fructe, de vara si fara coacere. Asa ca fara sa  incingeti cuptorul va bucurati de un tort surprinzator de bun. Reteta face parte din seria provocarilor Bucatar Curajos, unde Gabriela ne-a propus luna aceasta  un tort fantezie cu portocale. Eu am ales sa il fac cu visine, cirese si coacaze rosii din micuta mea gradina.


Ingrediente: 

- 250 g biscuiti simpli 
- 115 g unt 
- 2 linguri miere 
- 250 g visine
- 50 g zahar
- 10 g gelatina 
- 250 g mascarpone 
- 200 ml frisca
- 50 g zahar pudra 
- cateva cirese si coacaze rosii


Preparare: 

Sfaramati biscuitii la robot si amestecati-i cu untul topit si mierea. Presati amestecul obtinut pe fundul unei tavi rotunde de aprox 24 cm (eu am folosit 6 forme rotunde mici cu diametrul de 6.5 cm). Dati la rece cat pregatiti umplutura. Spalati si curatati visinele de samburi, apoi puneti-le intr-o tigaie cu 50 g zahar si cateva linguri de apa, daca nu sunt zemoase. Lasati-le la foc mic cam 10 minute pana se inmoaie si mai scade din lichid. Raciti si pasati bine fructele cu un blender. Puneti gelatina la hidratat in 200 ml apa si preparati-o conform instructiunilor de pe pachet. 
Bateti frisca spuma tare, adaugati zaharul pudra si mascarpone si continuati sa bateti pana ce amestecul e tare si omogen. Adaugati piureul de visine si gelatina si omogenizati. Turnati cam o treime din compozitie peste blat, apoi asezati cateva cirese proaspete fara samburi si acoperiti cu restul de crema. Dati la frigider minim 4 ore sau peste noapte. 
Cand este gata inchegat si racit, scoateti cu grija din forme si decorati cu fructe proaspete, in cazul de fata, coacaze rosii.

Multumesc Gabriela pentru reteta delicioasa!

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

7 comentarii:

  1. Delicios zici? MEGA DELICIOS SI MEGA ARATOS! Pot sa dau o comanda pentru sambata? Nu am decat un sot si doi copii pofticiosi, si cu mine 10!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine. Neaparat trebuie sa fac si eu ca mor de pofta. Cred ca e super-delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. O minunatie de prajitura ai facut!! Sper sa am timp s-o fac si eu.. c-ar fi mare pacat!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc dragele mele pentru aprecieri! Sunteti grozave, ca de obicei :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare este tarziu sa spun ce bine arata? De pofta ce sa mai zic....

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram