Panna cotta cu iaurt si afine - Din bucatarie, cu pasiune

luni, 4 martie 2013

Panna cotta cu iaurt si afine

Panna cotta este un desert italian pe baza de lapte, smantana sau frisca, cu diverse arome sau fructe. Practic este o budinca ce se serveste rece. Este foarte usor de facut si foarte racoritoare. De asemenea o puteti servi la pahar sau o puteti rasturna pe farfurie, dupa cum va place. Astazi va arat varianta cu iaurt si afine. Pe viitor ... ciocolata ...


Ingrediente: 

- 300 ml lapte (de preferinta integral)
- 70 g zahar 
- vanilie 
- 1 plic gelatina
- 400 g iaurt gras
- dulceata de afine



Preparare:

Puneti gelatina la hidratat in 50 ml lapte rece, conform instructiunilor de pe plic. Separat, amestecati laptele ramas cu zaharul si vanilia si incalziti-l pe foc, insa nu atingeti punctul de fierbere. Dati de pe foc si amestecati gelatina in laptele fierbinte pana se dizolva. Adugati si iaurtul si omogenizati bine. Turnati crema in pahare si dati la rece timp de minim 4 ore, sau peste noapte. Cand panna cotta s-a inchegat, asezati deasupra cateva linguri de dulceata de afine. 
Este foarte cremoasa si fina, iar combinatia dulce acrisoara pe mine m-a cucerit pur si simplu.


Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

13 comentarii:

  1. Mmm, foarte bun desertul tau! Tocmai am vazut o reteta asemanatoare intr-o revista, doar ca deasupra avea un sos rosu cu merisoare. Trebuie sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate de desert, destul de usor si extrem de aromat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Paula, tot il amanam crezand ca e mare filozofie :)

      Ștergere
  3. Ce pofta ne-ai facut!Excelent desert, te pupam

    RăspundețiȘtergere
  4. Absolut delicios!! Daca ai sta aproape de mine te-ai trezi cu musafiri nepoftiti :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram