Mi-am dat seama ca nu am nici o ciorba/supa postata pana acum. Intr-adevar, recunosc ca nu prea mancam foarte des, mai ales vara, insa iarna, pe gerul acesta, parca merge o ciorbita calda, nu? Si pentru ca suntem in Postul Craciunului, am ales sa fac o ciorba de cartofi, cu bors si leustean, tocmai buna pe vremea aceasta.
Ingrediente:
- 700 g cartofi
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 ardei gras (rosu sau nu)
- 700 ml bors
- 200 ml suc de rosii
- sare
- 3 linguri ulei
- 2 legaturi leustean
Preparare:
Tocati toate legumele mai putin cartofii si puneti-le la calit putin in cele 3 linguri ulei. Nu prea mult doar cat sa se inmoaie si sa dezvolte putin aromele.
Puneti apoi cartofii taiati cuburi si puneti apa. Adaugati si sare si lasati sa fiarba cam 20 minute, pana se inmoaie cartofii.
Cand sunt fierte legumele adaugati sucul de rosii si borsul. Eu le pun la fiert in alt vas si cand dau in clocot le pun in ciorba. Niciodata nu pun lichide reci in ciorba care deja e fierbinte. Mai lasam sa fiarba 5 minute, oprim focul si punem leusteanul tocat.
Am papat fierbinte cu ardei iuti, sa ne incalzim.
Bon appetit!