Biscuiti fragezi pentru micul dejun - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 7 februarie 2012

Biscuiti fragezi pentru micul dejun

M-am cam lenevit si am ramas in urma cu postarile din diverse motive. Desi imi propusesem la inceputul anului sa postez multe retete ... Dar imi fac eu timp si ma adun de pe drumuri ... 

Deci astazi avem niste biscuiti foarte fragezi, simpli si gustosi,numai buni pentru micul dejun sau pentru o gustare cand te apuca asa  o pofta!





Ingrediente

- 250 g faina
- un praf de sare
- 2 lingurite si jumatate praf de copt  
- 70 g unt
- 250 ml lapte batut
 
Preparare
Amestecati faina, sarea si praful de copt impreuna cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi laptele si amestecati usor. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult, nu este nici o problema daca nu este foarte omogen.  
Intindeti aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, apoi pliati-l in trei ca si cum ati inchide o scrisoare. Intindeti-l din nou si repetati operatiunea de vreo 2-3 ori. Incercati sa nu adaugati prea multa faina. 
-



Intindeti aluatul si decupati cercuri cu un pahar, nu prea subtiri. Eu le-am subtiat prea mult, ar fi mers mai grosute sa fie mai consistente si mai pufoase. Ungeti cu lapte apoi puneti biscuitii in tava si coaceti timp de 12-15 minute la foc potrivit. Nu uitati sa incalziti cuptorul inainte.


Serviti calzi cu unt si dulceata dimineata sau seara impreuna cu un pahar de lapte cald.


Bon appetit!

10 comentarii:

  1. Nu au zahar deloc ... doar in dulceata de langa ei eventual

    RăspundețiȘtergere
  2. frumosi si deliciosi :*
    imi place ca merg si cu dulce si cu sarat :) mai ales cum sunt eu devoratoare de crema de castraveti :))
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac ca sunt sarati! Cred ca s-ar potrivi cu o crema de branza sau de ce nu chiar cu icre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt neutri - merg si cu dulce si cu sarat si pentru pofticiosi ...

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram