Ghiveci tomnatic - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 16 octombrie 2011

Ghiveci tomnatic

Pentru ca vremea de afara este rece si avem nevoie de o mancărică caldă si de toamna, si pentru ca sunt atat de multe legume în perioada aceasta, am făcut un ghiveci de legume cu ce am găsit prin curte si prin piata. Se pot pune si alte legume cum ar fi varza, conopida, ciuperci, fasole verde, mazăre, telina si altele, însă eu nu am avut. Însă mancarea este foarte buna. Va trebui sa mă credeţi pe cuvant. 


Ingrediente
- 3-4 cepe potrivite
- 3 ardei grasi
- 3 morcovi
- 2 dovlecei
- 1 vanata
- 3 cartofi
- 4 rosii
- ulei
- cimbru, sare, piper, boia de ardei dulce, foi de dafin


Preparare
Se toaca ardeii si ceapa marunt iar morcovul se da pe razatoarea mare. Cartofii, vanata si dovleceii se taie cuburi mai mari sau mai mici, dupa preferinta.
Se pun 2-3 linguri ulei intr-o tigaie mai adanca sau ceaun si se caleste intai ceapa1-2 minute, apoi se adauga morcovii si ardeii si se innabusesc pana se patrund.

Se adauga apoi vanata si cartofii, apa cat ca sa le acopere, se sareaza si se pun condimentele

Se fierbe timp de vreo 10 minute pe flacara de la aragaz la foc mic, apoi se baga la cuptor. Cand sunt aproape gata, se adauga rosiile tocate sau date pe razatoare si se mai lasa cam un sfert de ora. Adaugati patrunjel si serviti.



Bon appetit!








4 comentarii:

  1. Yummy!Le-as manca si crude cat de bine arata:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai mai am, te astept! Sau vrei sa-ti trimit par avion?

    RăspundețiȘtergere
  3. Asteptam prajitura cu morcovi, si tarta cu biscuiti, branza dulce si ananas!!Cu mare nerabdare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram