"Dutch baby" - clatita pufoasa la cuptor - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 8 iunie 2019

"Dutch baby" - clatita pufoasa la cuptor

"Dutch baby" - clatita pufoasa la cuptor, sau cum sa ai un mic dejun facut in casa, in doi timpi si trei miscari. Cand am auzit prima data de aceasta clatita la cuptor - dutch baby pancake, sau German pancake era acum cativa ani. Si desi denumirea te-ar duce cu gandul la Germania sau Olanda, se pare ca aceste clatite au foarte putin de-a face cu acestia - acestea provenind din America, posibil de la imigrantii nemti.

In comparatie cu clatitele clasice pe care le faceti pe aragaz, aceasta se coace in cuptor. Aluatul este similar clatitelor normale, adica oua, lapte, zahar si faina, insa ce face diferenta este modul de coacere in cuptor. 



Pentru clatita pufoasa la cuptor avem nevoie de: 

- 3 oua
- 160 ml lapte
- 50 g zahar 
- 70 g faina 
- 50 g unt 
- optional: zahar pudra si fructe proaspete


Cum se face clatita pufoasa la cuptor :

Luati o tigaie de preferabil de fonta, dar  merge si alt metal si bagati-o in cuptor goala. Porniti cuptorul si preincalziti-l la 220 grade C. Ideea este ca tigaia sa fie incinsa cand puneti compozitia. 

Cat timp se incalzeste cuptorul pregatiti compozitia de clatite. Amestecati toate ingredientele, mai putin untul, cu un mixer sau tel pana ce aluatul devine omogen, 1-2 minute. 

Scoateti cu grija tigaia din cuptor si adaugati cele 50 g unt. Puneti eventual putin pe aragaz cat se topeste untul. Cand untul s-a topit si tigaia este inca fierbinte, varsati compozitia si dati la cuptor timp de aproximativ 18 minute. Supravegheati coacerea. 

Aceasta se va umfla foarte mult in timpul coacerii, creand multe valuri in aluat, care de-abia asteaptau sa fie umplute cu ceva capsuni proaspete din gradina. 

Cand este gata, scoateti, pudrati cu zahar si serviti calda. In timp ce se raceste, clatita se va dezumfla. Este normal. 



Bon appetit!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram