Biscuiti rusesti cu branza dulce si aroma de lamaie - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 28 aprilie 2017

Biscuiti rusesti cu branza dulce si aroma de lamaie

Cunoscuti si ca biscuiti talpa gastei datorita asemanarii cu laba unei gaste, sunt de fapt mici comori delicioase si fragede, cu aroma subtila de lamaie.

Sunt asemanatori cu aluatul de foietaj ca textura, datorita compozitiei cu branza si a modului de impaturire. Nu sunt foarte dulci, zaharull fiind folosit doar la impaturire. Eu am ales sa ii pun si coaja de la o lamaie, insa acest lucru este optional, in reteta originala nu se foloseste.




Avem nevoie de: 

- 200 g unt rece 
- 200 g branza dulce 
- 2 galbenusuri
- 2 linguri apa rece 
- coaja de la o lamaie 
- 2 cani faina 
- o jumatate cana zahar (pentru impaturit) 

Cum se face: 

Cerneti faina intr-un castron si faceti o adancitura in mijloc. Dati untul rece (de la frigider) pe razatoare si adaugati-l in vasul cu faina. Puneti si branza, galbenusurile, coaja de lamaie. Framantati si adaugati  putina apa rece cat sa se lege aluatul. 

Puneti aluatul intr-o folie alimentara si dati la frigider cam o ora minim. 

Cand aluatul s-a racit intindeti in foaie subtire si decupati cercuri cu ajutorul unui pahar. Tavaliti discul de aluat prin zahar, apoi impaturiti-l in doua. Dati din nou prin zahar, apoi impaturiti-l din nou (in patru) si dati prin zahar iar. Trebuie sa aveti un sfert de cerc acoperit de zahar. 

Asezati in tava pregatita cu hartie de copt. Coaceti la foc mic (170 grade C) timp de aproximativ 30 minute. 




Sursa de inspiratie 


Bon appetit!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram