Spaghete carbonara - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 19 februarie 2017

Spaghete carbonara

Astazi va arat  reteta originala de spaghete carbonara facute doar cu ou si parmezan fara adaos de smantana. Sunt pastele mele preferate si foate usor de facut: tot ce va trebuie sunt doar patru ingrediente pentru o masa rapida si satioasa.




Ingrediente

- 300 g spaghete 
- 150 g pancetta / bacon 
- 75 g parmezan 
- 3 galbenusuri
- sare, piper


Preparare


Puneti pastele la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb pastele, radeti parmezanul si separati ouale. Pastrati albusurile pentru alta reteta, astazi vom folosi doar galbenusurile. 

Taiati sunca cubulete si prajiti-o intr-o tigaie pana devine crocanta. Adaugati apoi catea linguri din apa in care au fiert pastele. 

Scurgeti pastele si pastrati o parte din lichid pentru sos. Adaugati pastele in tigaie peste bacon, amestecati usor si opriti focul. 

Adaugati parmezanul ras, apoi galbenusurile si un pic de apa si amestecati compozitia. Puneti din apa in care au fiert pastele in functie de cat sos doriti sa aveti. Potriviti de sare si presarati piper proaspat macinat. 

Serviti calde si cu pofta!



Bon appetit!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram