Pentru mine pandispanul este o reteta pe cat de simpla pe atat de versatila. Il puteti face simplu sau cu fructe, sau chiar cu bucati de ciocolata sa va faceti de cap putin. Si cand va ganditi ca nu are decat cateva ingrediente simple si naturale, nu are cum sa nu va placa la o ceasca de cafea.
Ingrediente
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- vanilie (optional)
- prune (sau orice alte fructe de sezon)
Preparare
Secretul unui pandispan reusit sta in prospetimea oualor (da, chiar asa este corect, nu oualelor) folosite si cat de bine este batut albusul. Un albus batut bine nu se dezlipeste de castron in momentul in care il intorci invers.
Sa trecem la treaba. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma tare cu un tel sau mixer, robot ce aveti la indemana. Puneti cate o lingura de zahar si continuati sa bateti pana incorporati tot zaharul.
Cand ati terminat cu zaharul, puneti mixerul deoparte si de acum incolo folositi numai o lingura sau o spatula.
Galbenusurile bateti-le cu un praf de sare si vanilie sau ce alte arome doriti, si adaugati-le peste albusuri. Adaugati si faina.
Amestecati usor cu o lingura de jos in sus, prin rasturnare, sa nu se lase compozitia. Aspectul trebuie sa fie unul spumos.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si asezati deasupra fructele taiate in jumatati.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de aproximativ 20 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Supravegheati coacerea, fiecare cuptor este diferit.
Bon appetit!
Anul asta n-am apucat sa fac.. asa ca ma servesc de la tine :)
RăspundețiȘtergere