Daca este o reteta emblematica din copilaria mea la bunici ar fi vorba clar de turte in tigaie. Bunica le facea destul de des si erau bune in orice combinatie dulce sau sarata, in loc de paine sau pur si simplu ca atare. Si obligatoriu calde.
Reteta face parte din seria provocarilor secrete si ii apartine dragei mele Monica.Gazda organizatoare din aceasta luna a gatitului in secret este Paula de la Enjoy Dessert.
Ingrediente
- 500 g faina
- 100 ml lapte
- 100 ml lapte
- 150 ml ulei
- 4 oua
- 25 g drojdie proaspata
-1 lingurita sare
- ulei pentru prajit
- 4 oua
- 25 g drojdie proaspata
-1 lingurita sare
- ulei pentru prajit
Preparare
Cerneti faina intr-un castron si amestecati-o cu sarea. Dizolvati drojdia in laptele caldut si lasati-o cam 10 minute pana ce isi mareste volumul.
Peste faina adaugati ouale, drojdia si laptele si amestecati. La sfarsit adaugati uleiul putin cate putin si framantati pana ce aluatul este elastic si omogen.
Lasati sa creasca acoperit, la loc ferit de curenti de aer timp de 45 minute.
Cand aluatul a crescut impartiti-l in bucati carora le dati o forma rotunda de dimensiunea tigaii folosite si groase cam de 1 cm.
Prajiti turtele in ulei pe ambele parti pana devin aurii. Scoateti-le pe un servet de hartie sa absoarba grasimea si serviti calde.
Bon appetit!
Arata delicios. SI mi-ai facut o pofta....
RăspundețiȘtergereDa, sunt delicioase !
RăspundețiȘtergereVreau si eu !:)
Minunateeee
RăspundețiȘtergere