Chec cu vanilie si cafea (reteta dietetica Dukan) - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 10 octombrie 2014

Chec cu vanilie si cafea (reteta dietetica Dukan)

Astazi va arat inca o reteta prietenoasa cu silueta: fara zahar, fara faina, fara grasimi. Usor de facut si sanatoasa mai ales. Si credeti-ma pe cuvant ca nu ingrasa:)

Nu am sa va mint ca dulciurile dietetice au acelasi gust ca si cele normale, insa cum eu cel mai tare, cand trebuie sa respect anumite reguli alimentare, sufar de pofta de dulce, invat sa ma adaptez pe parcurs. 


Ingrediente

- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 6 linguri lapte praf degresat
- 3 oua
- 2 linguri iaurt degresat 
- 1 lingurita praf de copt 
- indulcitor pudra dupa gust 
- 1 lingurita esenta vanilie 
- 1 lingura cafea solubila (ness)


Preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Dati deoparte. 

Galbenusurile le amestecam cu iaurtul si indulcitorul pudra. Eu am pus cam 3-4 linguri, intrucat concentratia fiecarui indulcitor difera, va sfatuiesc sa puneti dupa gust. 

Adaugati la galbenusuri si vanilia, apoi taratele de ovaz, cele de grau, praful de copt si laptele praf degresat. La final incorporati cu grija albusurile batute spuma, prin rasturnare sa nu se lase compozitia. 

Impartiti aluatul in doua parti; in jumatate puneti o lingura de ness si amestecati. 

Pregati o forma de chec cu hartie de copt si puneti compozitia de vanilie. Deasupra, pe mijloc varsati compozitia cu ness. Cu o scobitoare, sau varful unui cutit, amestecati usor, cat sa obtineti un efect marmorat. 

Coaceti in cuptorul preincalzit la 160 grade C timp de aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. 

Lasati sa se raceasca in forma cam 10 minute, apoi rasturnati si lasati sa se raceasca complet. 


   Sursa de inspiratie


Reteta este conforma cu dieta Dukan, incepand cu faza de croaziera, zilele de PP si PL, respectand cantitatea de tarate permisa zilnic.



Daca va plac retetele mele si doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook.

Bon appetit!

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine, este f. gustos, dar este gresit incadrat: se poate consuma in etapele: croaziera, consolidare, stabilizare definitiva! In atac nu se pot consuma tolerate, iar taratele de grau si laptele praf degresat sunt tolerate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cantitate mica, taratele de grau si laptele praf sunt adjuvante si sunt permise din prima faza de atac. Normal ca daca consumam mai multe felii, acestea "intra la tolerate" si sunt indicate din faza de croaziera. Multumesc de atentionare :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram