Saratele rasucite cu mac si susan - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 12 septembrie 2014

Saratele rasucite cu mac si susan

Stiu ca fiecare dintre voi aveti o  reteta preferata de saleuri sau saratele, insa inca una in plus nu strica nimanui, nu? Ce imi place mie la aceste rontaieli este ca trece si o saptamana si ele sunt la fel de bune si fragede. Asa ca fie ca le faceti pentru un gratar si o bere cu prietenii, fie ca le dati copiilor la pachet, sau le rontaiti cand aveti chef, eu zic ca merita sa incercati si reteta aceasta.


Ingrediente

- 1 kg faina 
- 2 galbenusuri 
- 170 ml ulei 
- 250 g unt (la temperatura camerei)
- 250 ml lapte 
- 25 g drojdie proaspata 
- 2 lingurite sare 
- 1/2 pachet praf de copt 
Extra
- 50 g mac + 50 g susan
- 2 albusuri


Preparare 

Dizolvati drojdia in putin lapte caldut si lasati-o cam 10 minute sa-si mareasca volumul.
Cerneti faina intr-un vas mai mare.Adaugati drojdia, cele doua galbenusuri, laptele caldut, uleiul si untul moale. Incorporati si sarea si praful de copt si framantati pana obtineti un aluat omogen, elastic si nelipicios. 

Aluatul nu trebuie lasat sa creasca, asa ca impartiti-l in trei parti si intindeti fiecare bucata cat mai subtire. Incercati sa obtineti o forma dretunghiulara cu partea mai mica spre voi.

Ungeti aluatul cu albusul batut usor cu furculita si presarati un strat de mac. Pliati-l in doua ca si cum ati indoi o foaie de hartie la jumatate; umplutura de mac ar trebui sa fie la interior.

Ungeti partea de deasupra cu albus de ou si presarati susan. Taiati apoi in bastonase cam de 1 cm, pe care le apucati de ambele capete si le rasuciti usor, fiecare in alt sens. 

Asezati saratelele in tava si coaceti la foc potrivit pana devin aurii.



Daca va plac retetele mele si doriti sa fiti la curent cu postarile de pe blog va puteti abona la newsletter (coltul dreapta sus) sau ma puteti urmari pe Facebook.
Bon appetit!

9 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram