Fursecuri cu lamaie - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 14 mai 2014

Fursecuri cu lamaie




Cred ca v-ati obisnuit deja cu faptul ca am multe dulciuri cu lamaie pe blog. Asa ca inca unul in plus nu strica, nu? Motiv pentru care am pus mana pe un castron, o spatula, cateva ingrediente simple si  la treaba. Au iesit niste fursecuri moi, bune de rontait sau pus la pachet, si pline de aroma mea preferata. 

Ingrediente 

- 250 g faina 
- 1 lingurita praf de copt 
- un praf de sare 
- 110 g zahar 
- 1 ou 
- sucul de la jumatate de lamaie 
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g unt topit si racit 
- zahar pudra pentru tavalit 

Preparare 

Intr-un castron cerneti faina si adaugati sarea si praful de copt. Separat amestecati oul cu coaja si zeama de lamaie. Adaugati zaharul si untul topit si racit. Turnati compozitia peste faina si amestecati cu ajutorul unei linguri pana ce ce toata faina s-a incorporat. 

Dati aluatul la rece timp de aproximativ o ora. Scoateti-l si formati bilute de dimensiunea unei nuci pe care le tavaliti prin zahar pudra. Asezati bilutele in tava si dati din nou la frigider pentru aproximativ 10 minute. 

Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade C. Dati fursecurile la cuptor timp de 10-12 minute. Scoateti din cuptor si lasati-le sa se raceasca in tava. Nu le scoateti imediat deoarece sunt foarte fragile si se vor rupe. 


Bon appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram