Trufe raw cu fructe uscate si nuci - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 20 decembrie 2013

Trufe raw cu fructe uscate si nuci

Daca va intrebati ce inseamna raw (desi multi dintre voi stiti) va lamuresc imediat. Pentru a fi adept al dietei raw (exclusiv) trebuie sa elimini mancarea procesata sau gatita, asta inseamna ca poti manca orice tip de fructe, legume, seminte de orice fel, migdale, nuci, atata vreme cat ele nu sunt coapte, prajite, gatite in vreun fel. Produsele precum carnea si lactatele sunt strict interzise. 

Nu, nu mi-am schimbat stilul de alimentatie, mananc in continuare ca si pana acum insa sunt deschisa si altor optiuni. Care clar nu au cum sa faca rau. 

Bombonelele acestea sunt foarte usor de facut, nu sunt prelucrate termic, nu contin zaharuri sau aditivi. Ce poate fi mai sanatos, mai bun si mai delicios.





Ingrediente

- 200 g curmale 
- 200 g prune uscate (fara samburi)
- 100 g stafide 
- nuci macinate 
- cacao 

Preparare

Puneti fructele intr-un vas si puneti apa peste ele cat sa le acopere.Daca curmalele sau prunele au samburi scoteti-i inainte. Lasati vreo 3-4 ore la inmuiat sau peste noapte. Scurgeti bine de apa si dati la robot sau la blender pana obtineti o pasta omogena. Adaugati atatea nuci macinate cat sa se lege compozitia, sa poate fi modelata. Modelati bilute si dati-le prin cacao. Dati la rece cateva ore inainte de servire.


Reteta am preluat-o de la Claudia si face parte din seria Bucatar Curajos- luna decembrie 2013.


Bon appetit!



4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram