Quiche lorraine - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 23 ianuarie 2013

Quiche lorraine

Una dintre cele mai cunoscute tarte din lume, Quiche Lorraine este o clasica a bucatariei frantuzesti. 
Quiche lorraine este o tarta sarata cu umplutura bacon afumat, smantana, oua si branzeturi. 
Sunt multe variatii ale acestei tarte, ce contin ciuperci sau ceapa, ardei, sau chiar fructe de mare. 
Imi doream de mult sa fac aceasta tarta insa provocarea secreta de luna aceasta mi-a oferit motivul sa nu mai stau pe ganduri. Cand Ama mi-a repartizat blogul bonmotcuisine.eu, dupa o atenta rasfoire virtuala, am stiut clar ca am sa fac quiche lorraine
Va invit sa o incercati, si, sa va delectati cu deliciile bucatariei " a la francaise". 


Ingrediente:

Pentru crusta:
- 250 g faina
- 120 g unt rece
- 1 ou
- 3- 4 linguri lapte
- 1 lingura de gris
- un praf de sare

Pentru umplutura
- 250 g sunculita/bacon afumat
- 150 g cascaval 
-   250 g smantana grasa
- 5 oua
- sare, piper
- un praf nucsoara 
- 2 linguri ulei 

Preparare: 
 
 Pentru crusta amestecati faina cu sarea, adaugati untul rece, taiat bucatele. Cu varfurile degetelor framantati, aluatul trebuie sa aiba amestec de firimituri. Puneti si oul si laptele, in asa fel incat sa obtineti un aluat omogen. Dati la rece timp de o jumatate de ora. 
Intre timp pregatiti umplutura. Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti sunca taiata bucatele. Scoateti si scurgeti pe un servet de hartie. 
Scoateti aluatul din frigider si intideti-l intr-o forma de tarta. Intepati-l cu furculita si presarati grisul, apoi asezati sunca pe fundul tartei. 

Presarati cascavalul ras peste sunca. Amestcati smantana cu ouale batute, sarea, piperul si nucsoara. Turnati amestecul in forma de tarta.


Dati la cuptor la foc potrivit timp de aprox 30 minute pana cand tarta este aurie si coapta. 


O puteti savura atat calda cat si rece. Daca va mai ramane merge foarte bine reincalzita la cuptor sau la microunde.


Bon appetit!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram