Mancam carne de porc destul de rar, dar si cand mancam ...
Ingrediente:
- 600 g pulpa de porc
- 200 ml vin alb
- 1 ceapa
- 200 g bacon/sunca
- sare, piper, boia de ardei, cimbru
- 1 kg cartofi
- 2-3 linguri ulei
Preparare
Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare.
Cat fierb cartofii ne ocupam de carne. Spalati carnea si taiati-o in bucati potrivite. Condimentati cu sare piper, boia de ardei, cimbru sau cu ce considerati de cuviinta. Taiati ceapa si sunca cubulete si puneti-le in tigaia in care ati incins cateva linguri de ulei. Caliti cateva minute pana devine ceapa aurie, apoi adaugati carnea de porc. Lasati sa se rumeneasca cam 5 minute amestecand din cand in cand. Cand a prins culoare si v-au ametit miresmele ce vin din tigaie adaugati vinul si 100 ml apa. Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora tot lichidul si carnea este bine facuta.
Pe o farfurie de servit asezati cartofii fierti si scursi si deasupra cubuletele de carne. Serviti cu mare pofta.
Bon appetit!
Este un pranz bun si satios!
RăspundețiȘtergerema invit la masa!!!
RăspundețiȘtergereArata delicios!
RăspundețiȘtergereNo', daca-i cu vin, ii buna carnea!
RăspundețiȘtergeregrozava mancarea asta!! nici noi nu mancam des...dar le fel, mereu cand o preparam e un deliciu! :)
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru prezentare! Culorile din fotografie sunt grozave, te imbie la masa!
RăspundețiȘtergere