Prajitura aceasta am facut-o pe fuga cand asteptam musafiri care m-au anuntat dupa ce programasem alte dulciuri "mai palide la culoare" ca vor ceva cu ciocolata. Asa ca ... cu ciocolata a fost!
Ingrediente:
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g unt
- 5 linguri cacao
- 2 oua
- 1/2 cana lapte
- esenta rom
Pentru glazura:
- 50 g unt
- 3 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 cana zahar pudra
- esenta rom
Preparare
- Intr-o craticioara adaugati untul, cacaua si o cana de apa.
- Puneti pe foc mic si amestecati in continuu. Cand incepe sa fiarba dati deoparte.
- Intr-un alt vas amestecati faina cu zaharul. Adaugati la acestea amestecul de ciocolata si amestecati cat sa sa se raceasca ciocolata.
- Adaugati apoi laptele, ouale batute, praful de copt si esenta de rom.
- Puneti intr-o tava intinsa si coaceti la foc potrivit timp de aprox 20 minute. Supravegheati coacerea.
- In timp ce prajitura e la cuptor preparati glazura.
- Pentru glazura, topiti untul intr-o craticioara, la foc mic, adaugati apoi cacaua. Dati de pe foc si puneti romul, laptele, si la sfarsit zaharul pudra. Omogenizati bine sa nu aveti cocoloase.
- Scoateti prajitura din cuptor si turnati glazura calda peste. Intindeti bine cu o spatula.
- Lasati sa se raceasca in tava, apoi taiati cuburi si decorati dupa preferinta.
Bon appetit!
Daca-i ciocolata,hop si eu.Te pup!
RăspundețiȘtergerejoli gâteau, en plus j'adore le cacau!
RăspundețiȘtergereBisous
Tare buna negresa ta! doar e cu ciocolata :). pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea! Si eu te pup!
ȘtergereArata mai mult decat apetisant.
RăspundețiȘtergereHi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.
RăspundețiȘtergereHei, cate bucati iti ies sau cam cat e tava?
RăspundețiȘtergereBuna, aproximativ 30x40 cm.
Ștergere