Cea mai buna prajitura cu lamaie pe care am mancat-o vreodata! E atat de usoara, de pufoasa si de aromata! Dezbaterea in familie la prajitura aceasta a fost daca e pufoasa sau cremoasa ... Nu am ajuns la nici o concluzie! Va las pe voi sa o incercati si poate aflati. Noi, cred ca trebuie sa repetam experienta sa ne dam seama ...
Ingrediente:
- 4 oua
-150 g zahar
- 120 g faina
- 80 g unt
- 1 pachet praf de copt
- un praf de sare
- 120 ml zeama de lamaie (cam 2-3 lamai)
- coaja rasa de la o lamaie
- zahar pudra pentru ornat
Preparare
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti galbenusurile cu zaharul pana amestecul devine spumos, cam 3-4 minute.
Adaugati coaja de lamaie rasa, untul topit si racit si zeama de lamaie. Bateti din nou compozitia.
Apoi, adaugati faina, praful de copt si sarea. Amestecati incet cu o spatula sau o lingura de lemn pana ce amestecul e omogen.
Bateti albusurile spuma cu un pic de zeama de lamaie. Incorporati-le cu grija sa nu se lase amestecul.
Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm sau tapetati-o cu hartie de copt. Turnati compozitia si coaceti timp de 20 minute.
Cand este gata, lasati sa se raceasca in cuptorul stins cu usa usor intredeschisa, pentru a nu se lasa prajitura.
Cand s-a racit scoateti pe un platou si pudrati cu zahar.
Bon appetit!
Daca este cu lamaie, nu are cum sa nu fie buna.Eu ador lamaia.Pup!
RăspundețiȘtergere