Budinca simpla de orez - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 4 iulie 2015

Budinca simpla de orez





Ingrediente

- 750 ml lapte 
- 150 g orez cu bob rotund 
- 3 oua 
- 150 g zahar 
- 80 g unt 
- 1 lingurita esenta de vanilie 
- un praf de sare


Preparare

Intr-o cratita adanca puneti laptele impreuna cu 50 g zahar si un praf de sare, la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba dati focul mic si adaugati orezul. Lasati sa fiarba incet, amestecand din cad in cand pana ce tot laptele este absorbit de orez. 

Lasati sa se raceasca, apoi adaugati ouale batute usor cu o furculita, restul de zahar si vanilia. Incorporati si untul topit si omogenizati. 

Puneti compozitia intr-o forma neaderenta, unsa cu putin unt, si nivelati usor. 

Coaceti la 200 grade C timp de aproximativ 30 minute. Decorati cu fructe si pudrati cu zahar daca doriti. 




Bon appetit!

2 comentarii:

  1. La prima citire e ceva banal , dar cand pui in practica descoperi ca este ceva MINUNAT . Noua ne place maxim , adaug si ceva coaja de citrice razuita si un pic de vodca , sau chiar rachiu ... rasfat adevarat cu ingrediente putine si la indemana fiecaruia .
    Duminica linistita , Mihaela !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu reteta asta u cred ca are cineva cu sa dea gres. Este atat de simpla dar atat de savuroasa incat cred ca satisface pofta de dulce a oricui. Multumim pentru minunatia de reteta.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram