Imeruli khachapuri - paine umpluta cu branza - Din bucataria lui Micky

marți, 2 iunie 2015

Imeruli khachapuri - paine umpluta cu branza

Khachapuri este un fel de paine umpluta cu branza si oua, o reteta traditionala din Georgia. O gasim in doua variante -  in forma de barca cu umplutura la mijloc (Adjaruli) sau rotunda (Imeruli). Eu am preferat-o pe cea din urma. Khachapuri este foarte populara in statele fostei Uniuni Sovietice, fiind chiar mai consumata decat pizza. 

Reteta face parte din seria Provocarilor secrete si am preluat-o de pe blogul Bucataria Elenei. Cea care a facut repartizarile si are grija paradei lunare este Claudia Vasilache, unde va invit sa vedeti toare retetele participante. 




Ingrediente

Pentru aluat:
- 500 g faina 
- 25 g drojdie proaspata
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 lingura zahar
- 2 oua
- 200 ml iaurt
- 120 g unt

Pentru umplutura: 
- 500 g branza sarata 
- 2 oua 


Preparare


Dizolvati drojdia in 2 linguri apa calduta si lasati sa creasca cam 10 minute. 

Cerneti faina si faceti o adancitura in mijloc. Adaugati ouale, sarea, zaharul si iaurtul usor caldut. Puneti si maiaua crescuta si framantati pana ce este incorporata toata faina. 

La sfarsit adaugati untul topit si caldut, si continuati framantarea pana ce alautul este elastic si nelipicios. 

Lasati sa creasca la loc ferit de curenti de aer timp de aproximativ o ora. 


Pentru umplutura sfaramati branza cu furculita si amestecati-o cu ouale batute usor. 

Impartiti aluatul in patru bucati. Intindeti-le in forma unui disc cam de dimensiunea unei farfurii potrivite. 

Puneti umplutura in mijloc apoi acoperiti-o strangand marginile aluatului ca o bocceluta. Intindeti din nou in forma rotunda, in asa fel incat umplutura sa fie la mijloc. 

Incingeti cuptorul la foc potrivit si coaceti lipiile timp de 20 minute aproximativ pana s-au rumenit. 

Serviti calde sau reci, dupa plac si rabdare. 




Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram