V-am adus gogosi pufoase si delicate, usor de facut si care se pastreaza timp indelungat fara sa se usuce. Asta datorita branzei din compozitie. Astept impresii dupa ce le incercati.
Ingrediente
- 500 g faina
- 120 g branza dulce
- 120 g branza dulce
- 25 g drojdie proaspata
- 25 g unt
- 50 g zahar
- 3 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie
- 150 ml lapte caldut
- ulei pentru prajit
Preparare
Bon appetit!
Preparare
Dizolvati drojdia in laptele caldut si lasati sa creasca cam 10 minute.
Intr-un vas cerneti faina, adaugati branza de vaci (scursa bine), untul topit, galbenusurile, zaharul si drojdia dizolvata in lapte.
Framantati aproximativ 10 minute pana ce aveti un aluat elastic si omogen. Lasati sa creasca la loc cald si ferit de curenti de aer timp de o ora si jumatate.
Intindeti aluatul cu mana sau sucitorul in foaie dreptunghiulara si taiati-l in fasii. Impletititi fasiile de aluat cate doua si presati capetele usor sa se lipeasca.
Prajiti gogosile in ulei incins pana sunt aurii si patrunse. Dati-le prin zahar pudra.
Bon appetit!
neaparat sa le fac si eu. ca arata grozav de bine!
RăspundețiȘtergereVai cum arataaaa!
RăspundețiȘtergereGrozave trebuie sa fie.Imi plac aluaturile cu branza in compozitie.
RăspundețiȘtergereSunt chiar foarte delicate!
RăspundețiȘtergereArata minunat!!! Am asa o poooftaaa de gogosi ... !!! Cu siguranta voi prepara si eu gogosile. In plus, nu pare a fi o reteta atat de dificil de pregatit :)!
RăspundețiȘtergere...oare cate bucati ies,,,?... sunt apetisante si cu siguranta gustoase:). Multumesc pt retetele minunate si pt fotografiile faine!...
RăspundețiȘtergere