Briose aperitiv - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 21 aprilie 2015

Briose aperitiv

Daca aveti cateva mezeluri si putin cascaval sau branza prin frigider si v-ati saturat sa le folositi in sandvisuri, puteti face cu foarte putine ingrediente niste briose sarate, numai bune pentru micul dejun sau pachet.Iar micii pofticiosi/pretentiosi sigur vor fi incantati.

Reteta face parte din seria provocarilor secrete a carui gazda Stefania mi-a dat spre inspiratie blogul Margaretei Cismasiu.


Ingrediente

- 4 oua 
- 100 g cascaval 
- 100 g branza telemea
- 150 g sunca porc (sau alte mezeluri)
- 1 ardei rosu
- 50 ml lapte 
- condimente dupa gust 
- 1/2 lingurita praf de copt 
- 4-6 linguri faina



Preparare

Tocati sunca si ardeiul cubulete iar branzeturile dati-le pe razatoarea mare. 

Bateti ouale cu putina sare, adaugati piper si ce condimente mai va sunt pe plac si la indemana. Mare atentie la sare, deoarece atat branzeturile cat si mezelurile sunt deja sarate.

Adaugati laptele peste oua, apoi mezelurile, cascavalul, telemeaua si ardeiul. Amestecati usor. 

La final incorporati faina si praful de copt. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de clatite. 

Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 20-25 minute in forme de briose. Mie mi-au iesit 12 bucati. 

Serviti calde sau reci. Sau le puteti reincalzi la microunde sau in cuptorul aragazului, daca doriti.





Bon appetit!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram