Lemon bars - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 23 mai 2015

Lemon bars

Luna aceasta a venit cu schimbari in viata mea. Un nou loc de munca, dupa mai mult de 10 ani la cel anterior. Colegi noi, munca mult mai solicitanta decat ma asteptam, insa  o pun pe seama faptului ca sunt la inceput, ca sunt lucruri noi si provocatoare pentru mine. 

Toate aceste schimbari au facut sa am mult mai putin timp la dispozitie pentru lucrurile care ma bucurau inainte si ma tineau mai aproape de voi. Dar promit sa recuperez, candva. 

Si ca sa nu va las fara inspiratie, si sa imi fac si mie pe plac am facut o prajitura cu baza crocanta si umplutura cremoasa de lamaie. Reteta este minunata, aromata, singurul incovenient fiind ca trebuie sa asteptati cateva ore sa se raceasca.  



Ingrediente

Pentru baza: 
- 250 g unt (la temperatura camerei)
- 1/2 cana zahar 
- 2 cani faina 

Pentru umplutura: 
- 6 oua mari 
- coaja si sucul de la 4 lamai potrivite 
- 2 cani zahar 
- 1 cana faina 
- zahar pudra pentru deasupra 

Preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Pregatiti o tava de aproximativ 20x35 cm cu hartie de copt. 

Bateti untul moale cu zaharul timp de cateva minute. Adaugati apoi faina si amestecati cu mana. Compozitia este usor sfaramicioasa. 

Asezati aluatul in tava si presati-l cat mai uniform, direct cu mana. Foarte simplu pana aici, nu? Fara sucitor sau intins foaie, sau racit aluatul inainte. 

Intepati foaia cu o furculita din loc in loc si coaceti timp de 15-20 minute pana devine aurie. Scoateti si lasati sa se raceasca, inainte sa puneti umplutura. 

Pentru umplutira bateti ouale intregi cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugati zeama si coaja rasa de la 4 lamai. Este de preferat sa cumparati lamai bio daca folositi coaja. Si in orice caz spalati-le bine inainte de a le folosi. 

Adaugati zeama si coaja  de lamaie apoi faina si continuati sa amstecati pana ce compozitia e omogena.

Turnati umplutura peste baza deja coapta si dati din nou la cuptor timp de aproximativ 30 de minute pana ce umplutura este inchegata si usor ferma la atingere.

Cand este gata lasati sa se raceasca complet in tava, apoi dati la frigider cateava ore  inainte sa o taiati.Pudrati cu zahar.

                                                         




Bon appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram