Chec cu lapte fierbinte (Hot milk sponge cake) - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 6 ianuarie 2015

Chec cu lapte fierbinte (Hot milk sponge cake)

Unul dintre cele mai fine checuri incercate vreodata! Si atat de simplu de facut! Cu ingrediente putine si la indemana oricui: oua, lapte, unt, faina. Secretul acestei prajituri sta in laptele fierbinte, aproape clocotit. Unde mai pui ca se pastreaza foarte bine cateva zile daca il tineti acoperit.


hot milk sponge cake


Ingrediente

(pentru un chec mai mare)
- 120 ml lapte 
- 60 g unt 
- 165 g faina 
- 6 g praf de copt 
- 165 g zahar 
- 3 oua 
- 1 lingurita esenta de vanilie 
- coaja rasa de la o lamaie 


Preparare

Intr-un vas puneti laptele si untul si incalziti-le pana ce untul s-a topit. Dati deoparte. 

Bateti ouale intregi impreuna cu zaharul pana ce amestecul devine spumos, deschis la culoare si isi tripleaza volumul. Cam 7-10 minute. 

Adaugati faina, praful de copt, vanilia si coaja de lamaie si omogenizati compozitia. 

Incalziti din nou laptele amestecat cu unt pana ajunge aproape sa fiarba. Adaugati-l asa fierbinte la aluat, in suvoi subtire amestecand in continuu, pana incorporati tot laptele.

Puneti amestecul intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Coaceti la  cuptorul preincalzit la 175 grade C, timp de aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. 

Lasati sa se raceasca poi taiati in felii. 



Bon appetit! 

3 comentarii:

  1. E super reteta ta, pare umed asa e este?

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar cam asa este, un chec mai dens. Multumesc de vizita :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ai reusit sa-i dai forma asta frumoasa? Asa s-a copt, sau ai vreun secret?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram