Unul dintre cele mai fine checuri incercate vreodata! Si atat de simplu de facut! Cu ingrediente putine si la indemana oricui: oua, lapte, unt, faina. Secretul acestei prajituri sta in laptele fierbinte, aproape clocotit. Unde mai pui ca se pastreaza foarte bine cateva zile daca il tineti acoperit.
Ingrediente
(pentru un chec mai mare)
- 120 ml lapte
- 60 g unt
- 165 g faina
- 6 g praf de copt
- 165 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
Preparare
Intr-un vas puneti laptele si untul si incalziti-le pana ce untul s-a topit. Dati deoparte.
Bateti ouale intregi impreuna cu zaharul pana ce amestecul devine spumos, deschis la culoare si isi tripleaza volumul. Cam 7-10 minute.
Adaugati faina, praful de copt, vanilia si coaja de lamaie si omogenizati compozitia.
Incalziti din nou laptele amestecat cu unt pana ajunge aproape sa fiarba. Adaugati-l asa fierbinte la aluat, in suvoi subtire amestecand in continuu, pana incorporati tot laptele.
Puneti amestecul intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Coaceti la cuptorul preincalzit la 175 grade C, timp de aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca poi taiati in felii.
Bon appetit!
E super reteta ta, pare umed asa e este?
RăspundețiȘtergereIntr-adevar cam asa este, un chec mai dens. Multumesc de vizita :)
RăspundețiȘtergereCum ai reusit sa-i dai forma asta frumoasa? Asa s-a copt, sau ai vreun secret?
RăspundețiȘtergere