Daca va e frica de calorii (sau stati sa le numarati) nu va sfatuiesc sa faceti aceasta prajitura. Sau daca o faceti si mancati toata tava, sa nu veniti la mine sa ma trageti de maneca ca v-ati ingrasat. Din toate negresele de pana acum o declar preferata mea.Are o textura densa si pufoasa in acelasi timp (nu are sens stiu, dar asa este), cu gust intens de ciocolata si cafea.
Ingrediente
- 150 g unt
- 3 oua
- 2 cani zahar
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 50 g cacao
- 3 cani faina
- 1 pachet praf de copt
Glazura
- 75 g unt
- 3/4 cana cafea preparata
- 25 g cacao
- 2 cani zahar
- 50 g fulgi de cocos
Preparare
Preincalziti cuptorul la 180 grade.
Topiti untul pentru prajitura (nu cel pentru glazura) si raciti-l usor.
Bateti spuma ouale intregi impreuna cu zaharul pana ce se albeste si isi dubleaza volumul.
Adaugati laptele si uleiul si amestecati pana s-a uniformizat compozitia.
Separat cerneti faina impreuna cu praful de copt si cacaua. Adaugati amestecul uscat la cel umed si omogenizati.
Turnati compozitia in tava pregatita cu hartie de copt; tava folosita de mine are 25x30 cm. Coaceti aproximativ 25 minute. Lasati sa se raceasca usor.
Pentru glazura topiti untul intr-un ibric si adaugati restul ingredientelor. Amestecati sa obtineti o glazura omogena si lucioasa. Lasati sa dea un clocot - doua apoi luati de pe foc. Turnati glazura peste prajitura racita si intindeti-o uniform. Presarati fulgii de cocos si dati la frigider cam o ora inainte sa serviti pentru ca glazura sa se inchege.
Bon appetit!
Nu ma pot decide inca daca este vorba de rasfat sau de dazmat! :):) O sa-ti spun dupa ce imi revin :)
RăspundețiȘtergere