Churros cu sos de ciocolata - Din bucataria lui Micky

vineri, 16 mai 2014

Churros cu sos de ciocolata

In momentele in care vrem dulce dar nu avem chef de incins cuptorul si asteptat, alegem ceva dulce la tigaie, pe aragaz, fara prea multa bataie de cap. In cazul meu ma orientez pe gogosi sau clatite, la mare cautare in casa noastra. 

Asa ca zilele trecute am facut altfel de gogosi, celebrele churros, gogosi de inspiratie spaniola. Sunt sigura ca multi le stiti de la mare, unde probabil le-ati vazut sau savurat prin bazar.

Compozitia pentru churros este similara cu cea a eclerelor, acestea de fata fiind prajite in ulei si tavalite prin zahar si scortisoara. Traditional churros se servesc cu sos de ciocolata sau cafea cu lapte. Sunt moi la interior si crocante la exterior, garantat nu va veti opri pana nu le terminati pe toate. 

Reteta face parte din seria Provocarea secreta organizata luna aceasta de Cristina. Blogul repartizat mie este cel al Ramonei de unde am ales aceasta reteta de churros.


Ingrediente

Pentru churros:
- 1 cana apa 
- 3 linguri zahar
- ½ lingurita sare 
- 2 linguri ulei 
- 1 cana faina
- 3 oua 
- ½ lingurita praf de copt 

- ulei pentru prajit
- zahar si scortisoara

Pentru sosul de ciocolata
- 40 g cacao 
- 200 g zahar 
- 125 ml apa



Preparare

Amestecati intr-o craticioara apa impreuna cu zaharul, sarea si uleiul. Puneti craticioara la foc mic si cand este aproape de fierbere dati deoparte. 

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati repede sa nu faca cocoloase. Amestecul trebuie sa arate ca o ciulama foarte groasa.

Incorporati ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. 

Puneti aluatul intr-un pos (sau o punga la care ati taiat un colt). Incingeti uleiul intr-o tigaie sau un ceaun. Cand este incins, formati bastonase direct in baia de ulei. Aveti grija sa nu va ardeti, sa nu sara ulei. 

Prajiti pe ambele parti si scoateti pe un servet de hartie sa absoarba excesul de grasime. 

Amestecati cateva linguri de zahar cu o lingurita de scortisoara si tavaliti gogosile prin el. 

Pentru sosul de ciocolata amestecati cacaua cu zaharul si apa si puneti la fiert intr-un ibric. Lasati sa dea cateva clocote, pana se ingroasa putin si lasati apoi sa se raceasca. 

Serviti churros cu sos de ciocolata. 




Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram