Tocana de legume cu orez - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 19 martie 2014

Tocana de legume cu orez

Pentru ca suntem in Postul Pastelui si pentru ca mai mancam si altceva decat dulciuri v-am adus o reteta usoara, rapida si cu ingrediente la indemana, de post. Se poate servi atat calda cat si rece.



Ingrediente
 
- 2 cepe 
- 2-3 ardei rosii 
- 4 catei de usturoi 
- 4 rosii 
- 3 linguri bulion (sos de rosii)
- 100 g orez 
- sare, piper 
- patrunjel verde


Preparare

Curatati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati-le marunt. Puneti uleiul la incins si caliti legumele cateva minute pana ce ceapa devine aurie. Adaugati rosiile taiate cubulete sau date pe razatoare si mai lasati sa scada cateva minute. Adaugati orezul spalat, bulionul si potriviti de sare si piper. Completati cu apa cat sa fiarba orezul (eu la o cana de orez pun cam 3.5-4 cani de lichid). Lasati sa fiarba la foc mic pana ce orezul s-a umflat si legumele sunt fierte.

Cand este gata presarati patrunjel tocat. 


Bon appetit!

2 comentarii:

  1. Ma gandesc la o ceapa sparta, sau poate cateva muraturi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu gandeste-te ca mancarea s-a dus deja. Sa ne fie de bine :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram