Negresa cu nuci - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 7 martie 2014

Negresa cu nuci

Imi plac prajiturile cu ciocolata tare mult, si nu numai mie, nu? Ei bine negresa aceasta are o groaza de cacao in ea, este densa si cu un gust pronuntat de ciocolata. Nu o sa puteti rezista doar unei bucati, asa ca va sfatuiesc sa va inconjurati de multa lume cand o mancati ca sa nu terminati toata tava singuri si sa ma certati pe mine dupa aceea ca v-ati ingrasat :)



 
Ingrediente

- 200 g unt la temperatura camerei
- 350 g zahar 
- 100 g cacao
- 4 oua potrivite 
- 120 g faina 
- un praf de sare 
- 1 lingurita esenta vanilie 
- 1 cana nuci 



Preparare

Preincalziti cuptorul la 160-170 grade C. Ungeti o tava de aprozimativ 30x25 cm cu unt si tapetati cu faina (sau folositi hartie de copt). Puneti untul impreuna cu zaharul, sarea si cacaua intr-un vas pe care il puneti la bain-marie pe foc.  

Amestecati pana ce compozitia devine lucioasa si omogena. Compozitia trebuie sa fie calda, nu fierbinte. Luati de pe foc si raciti usor. Adaugati esenta de vanilie si ouale, unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Eu nu am folosit mixerul, am facut totul cu lingura de lemn. La sfarsit adaugati faina si amestecati, iar apoi nucile rupte in bucati potrivite. 

Puneti in tava si coaceti timp de 25-30 minute, in functie de cuptor, negresa nu trebuie sa fie foarte uscata, ci usor umeda la interior. Lasati sa se raceasca in tava apoi dati la rece cam 3-4 ore inainte de servire.



Bon appetit!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram