Cartofi crocanti la cuptor - Din bucataria lui Micky

marți, 15 octombrie 2013

Cartofi crocanti la cuptor

Cui nu ii plac cartofii? Ne scot mereu din incurcatura cand nu stim ce sa gatim, sau cand nu avem timp. Si intotdeauna sunt la indemana. Cred ca multi dintre noi avem oricand prin camara macar un kilogram - doua de cartofi. 
Astazi va arat o reteta de cartofi crocanti la exterior, moi la interior si foarte aromati. Aaaa si neprajiti in baie de ulei! Nu ca nu ar avea oricum destule calorii.



Ingrediente: 

- 1.5 kg cartofi (mici sau medii)
- 4 catei de usturoi 
- 3 linguri ulei de masline 
- sare, piper, cimbru - dupa gust



Preparare: 

Curatati cartofii de coaja, spalati-i si taiati-i in doua. Puneti-i intr-un vas cu apa rece si lasati-i sa stea o jumatate de ora. Scoateti-i, uscati-i cu un servet de hartie, apoi puneti-i intr-un vas. Adaugati condimentele, usturoiul pisat si uleiul de masline. Amestecati, astfel incat sa se lipeasca toate cele de cartofi. 
Pregatiti o tava cu hartie de copt si asezati cartofii intr-un singur strat cu partea taiata in sus. Dati la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 25 minute, apoi intoarcet-i pe partea cealalta si mai lasati-i timp de inca 10-15 minute. 
Scoateti si serviti calzi cu un pic de branza rasa deasupra.



Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.

Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram