Scarpaccia este o prajitura cu zucchini (sau dovlecel, daca nu aveti) originara din regiunea Viareggio - Italia. Este simpla, aromata si in cazul meu un mod de a folosi abundenta de zuchinni cu care m-a procopsit gradina anul acesta. Nu este genul de prajitura dulce rau, e usor umeda si se pastreaza bine cateva zile la frigider.
Ingrediente:
- 500 g zucchini
- 2 oua
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 50 ml ulei de masline
- 250 g zahar
- 1/2 pachet praf de copt
- cateva frunze proaspete de busuioc
- vanilie
- zahar pudra
Preparare:
Spalati zucchinii si dati-i pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Presarati un praf de sare si lasati-i cam 10 minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade (foc mic spre mediu). Bateti ouale cu zaharul cateva minute, adaugati laptele, uleiul de masline si vanilia. Incorporati faina si praful de copt.
Stoarceti zucchinii si tocati marunt cateva frunze de busuioc. Adaugati busuiocul si zucchinii cu grija in compozitie. Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de aproximativ 45-50 minute.
Cand este gata, lasati sa se raceasca apoi pudrati cu zahar si taiati in patrate.
Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.
Bon appetit!
Interesanta prajitura,imi plac dovleceii si cred ca am sa incerc si eu!Pup!
RăspundețiȘtergereSi noua ne plac tare mult. Sunt sanatosi, putin calorici si din plin in sezon. Pupici!
ȘtergereArata minunat prajitura!!! multumim pentru reteta! :-*
RăspundețiȘtergereCu mare placere :)
ȘtergerePe langa prajitura, mai arata minunant si gradina, dar si gradinareasa, si bucatareasa! Intr-un cuvant: MIKI! :)
RăspundețiȘtergereMA flatezi draga mea :)
Ștergere