Clafoutis aux cerises (clafoutis cu cirese) - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 2 iulie 2013

Clafoutis aux cerises (clafoutis cu cirese)

Clafoutis este un desert frantuzesc pe baza de cirese negre si un aluat similar celui de clatite. Originar din orasul Limousin, acest desert se face in mod normal cu cirese intregi, avand o aroma speciala datorita samburilor. Mie mi-a fost teama de reactia celorlalti la gasitul samburilor asa ca le-am curatat. Se serveste caldut si pudrat cu zahar. Puteti inlocui ciresele cu alte fructe de vara, caz in care nu se mai numeste clafoutis ci "flaugnarde". Gata cu lectiile, va las cu reteta.



Ingrediente: 
- 500 g cirese
- 100 g zahar 
- 150 g faina 
- 3 oua 
- 300 ml lapte


Preparare: 

Curatati ciresele de samburi si asezati-le pe fundul unui vas termorezistent uns bine cu unt. Separat amestecati faina cu zaharul , apoi incorporati ouale si laptele, amestecand sa nu formati cocoloase. Turnati cu grija compozitia peste cirese si dati la cuptorul incins la 180 grade timp de 30-35 minute.
Serviti caldut pudrat cu zahar. Este foarte usor de facut, aromat si cremos.

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram