Tocanita de pui - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 26 aprilie 2013

Tocanita de pui

Lucrurile bune sunt in general lucrurile simple. Si daca de multe ori incercam tot felul de de preparate care mai fitoase, care mai exotice, parca tot la mancarurile cu care am crescut si care ne dau acel sentiment de caldura, in jurul mesei, ne intoarcem. Asa este si tocanita de pui propusa luna acesta pentru provocarea sarata Bucatar Curajos de Simona.


Ingrediente: 

- pieptul si pulpele de la un pui
- 2 cepe 
- un ardei gras rosu
- 1 morcov 
- 3 rosii tocate marunt 
- 1 lingura bulion 
- 2-3 linguri ulei 
- sare, piper
- patrunjel verde


Preparare

Spalati si curatati bucatile de pui. Taiati-le in bucati potrivite. Puneti intr-o tigaie uleiul si prajiti bucatile de pui cateva minute pe fiecare parte, pana cand prind o crusta aurie. Scoateti pe o farfurie si dati deoaprte. Tocati ceapa, morcovul si ardeiul marunt apoi caliti-le in uleiul in care ati facut puiul. Cand devin aurii adaugati rosiile, carnea, bulionul si apa cat sa le acopere. Potriviti de sare si piper, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand toate sunt patrunse. Luati de pe foc si presarati patrunjel verde tocat. Noi am servit-o pe un pat de mamaliguta proaspata si aburinda. 


Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 

Bon appetit!

6 comentarii:

  1. Ca in vacanta la bunici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai cum arataaaa..Iti vine sa mananci din poze..Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sotului meu i s-a facut pofta de ...poza asta :) Asa ca in seara asta trebuie sa-mi suflec manecile, nu? Deja imi ploua in gura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si pentru ca am zis, am facut. Si pentru ca am facut, am mancat! Si tare buna a fost tocanita ta...pardon, a mea! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut si ca sotul s-a potolit. Sa ii fac si alte pofte?

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram