Tiropitas - Din bucatarie, cu pasiune

vineri, 26 aprilie 2013

Tiropitas

Partea frumoasa la provocarea secreta este ca avem ocazia sa cunoastem oameni si bloguri noi, sa ne bucuram ca facem parte dintr-o comunitate asa de frumoasa. Pe Daiana si Cosmin de la Simplu si Bun sunt sigura ca ii stiti multi dintre voi, iar ceea ce fac ei in bucatarie si in torturile lor minunate este pur si simplu arta. Dupa ce am citit cu sufletul la gura fiecare reteta am ales tiropitas - adica niste placinte de provenienta greceasca cu foi filo (foi subtiri de placinta) si branza de capra. 
Luna aceasta multumirile pentru tot ce inseamna organizarea spectacolului provocarii secrete ii revin Gabrielei de la Culoare si savoare. Tot la ea pe blog va invit la sfarsitul acestei luni pentru parada retelor.



Ingrediente: 

 - un pachet foi de placinta (filo)
- 250 g branza feta de capra 
- 250 g branza de vaci 
- 3 oua 
- 250 g unt topit


Preparare

Intr-un castron punem cele doua feluri de branza, le zdrobim si le amestecam cu ouale batute. Intindem o foaie subtire, o ungem cu unt topit cu ajutorul unei pensule, apoi o taiem in patru pe lungime. Obtinem astfel patru fasii lungi. La un capat punem un mot de branza  apoi le impachetam in triunghi una peste alta. Le mai ungem cu unt deasupra si le punem in tava.


 Le coacem timp de 15 minute la foc potrivit si le servim caldute sau reci. Oricum sunt minunate.
 

Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog. 


Bon appetit!

5 comentarii:

  1. Bunatatile astea trebuiesc facute!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata fenomenal...chiar ma intrebam cum se impaturesc atat de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. De unde putem procura astfel de foi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt minunate! branza de capra este mai mult decat delicioasa, imi place la nebunie! Iar prezentarea este impecabila!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram