Cu gandul la provocarea Dulce Romanie organizata in luna aprilie 2013 de Adina de la Cat's kitchen si initiata de Mihaela inca din octombrie 2010, am mesterit un aperititv/tarta sarata sau cum vreti voi sa ii ziceti cu ciuperci. Provocarea era sa fie rustic, sa fie ciuperci, sa fie tarta si sa fie leurda. Eeeee, leurda nu am avut, dar promit pe viitor.
Ingrediente:
- o foaie aluat de foietaj
- 500 g ciuperci champignon
- 150 g sunca (sau bacon)
- 50 g cascaval
- 2 oua
- 200 ml smantana pentru gatit
- 20 g unt
- o ceapa mica
- un catel de usturoi
- sare, piper, patrunjel
- 1 ou pentru uns deasupra
Preparare:
Tocati ceapa si usturoiul marunt iar ciupercile in bucati mai mari. Intr-o tigaie topiti untul si caliti ceapa cateva minute, apoi adaugati si usturoiul timp de inca un minut. Adaugati apoi ciupercile, sunca taiata cubulete si sarati si piperati. Lasati sa se faca la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand se evapora tot lichidul. Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Adaugati apoi patrunjelul tocat, cascavalul ras, smantana si 2 oua. Amestecati si omogenizati compozitia.
Intindeti aluatul de foietaj intr-o forma de chec in asa fel incat sa depaseasca marginea formei. Asezati umplutura, apoi acoperiti cu aluatul de pe margine (ca o paturica). Ungeti cu un ou batut deasupra.
Coaceti la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 minute. Puteti proteja partea superioara cu hartie de copt sa nu se arda prea tare, dupa primele douazeci de minute. Scoateti si raciti complet in formai inainte de a o taia cu un cutit bine ascutit.
Noi am servit-o rece insa daca doriti o puteti reincalzi la fel de bine.
Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.
Bon appetit!
Yummy, ce bine arata!
RăspundețiȘtergerePupici dragele mele!
ȘtergereMa bucur enorm ca ai reusit sa faci ceva cu ciuperci !!! Stii cat de mult le ador , nu ? ;)
RăspundețiȘtergereNu puteam sa lipsesc tocmai din parada ta, nu? Stiu si bine faci!
Ștergerehmmm...miroase a Paste! Asteptam si Pasca, cozonacii, drobul si friptura :) Si sa nu uitam de desert!
RăspundețiȘtergerePai cozonacii si pasca nu intra la desert? Am inteles vrei mai multe, hoato!
ȘtergereVrem tot meniul de Paste! Sau macar o parte din el :)
ȘtergereCat de apetisanta si aratoasa!
RăspundețiȘtergere