Oua ochiuri in cuib de cartofi copti - Din bucatarie, cu pasiune

miercuri, 5 decembrie 2012

Oua ochiuri in cuib de cartofi copti

Incerc pe cat posibil sa evit prajelile, insa ne plac ouale ochiuri. Asa ca am gasit o metoda de a le face putin mai sanatoase, la cuptor. Au fost foarte bune si cu mai putine calorii ... 
 

Ingrediente: 

- 2 cartofi mari 
- 4 oua
- putin cascaval 
- sare, piper

Preparare

Spalati cartofii foarte bine cu o perie. Coaceti cartofii cu coaja cu tot la cuptor pana sunt patrunsi. Eu am facut asta seara, ca dimineata sa dureze mai putin restul prepararii. 
Dupa ce s-au copt cartofii, lasati-i sa se raceasca si taiati-i in doua pe lungime. Cu o lingurita scobiti miezul, in asa fel incat sa incapa un ou in coaja ramasa. 
Asezati cartofii in tava, presarati putin cascaval ras in fiecare, apoi cu grija spargeti ouale si turnati-le in cojile de cartofi coapte. 
Presarati sare, piper si dati la cuptor pana se coaguleaza oul. Scoateti si presarati cu putina ceapa verde tocata marunt si serviti. 


Bon appetit!

8 comentarii:

  1. Ce bine arată! Yami yami, o să încerc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu aș mânca așa ceva și o să-mi fac:).

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut si eu asa ceva mai demult, dar nu stiam sa le surprind frumusetea in poze...asa ca tine! iti vine sa mananci monitorul, nu alta!

    RăspundețiȘtergere
  4. E super ideea, as manca asa ceva la orice masa ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Merge de minune ptr o infometata ca mine! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce culori! Avea dreptate cine zicea ca mancarea se savureaza cu toate simturile... Cea mai frumoasa prezentare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram