luni, 20 februarie 2012

Paine pufoasa pentru sandvisuri, cu faina integrala

In ultima perioada am inceput sa experimentez tot felul de paini, unele au iesit altele mai putin ... clar pe alea nu vi le prezint. Painea de astazi este moale, pufoasa, numai buna pentru sandvisuri. Si mai ales facuta in casa !


Ingrediente

 -2 cani si jumatate de faina alba
- 1 cana si jumatate de faina integrala 
- 1 1/2 lingura zahar
- 1 1/2 lingurita sare 
- 3 linguri lapte praf 
- 1 1/2 lingurita drojdie instant
- 2 linguri unt topit 
- 1 1/4 cana apa calduta

Preparare

Incep cu precizarea ca masura / cana de care vorbesc are 250 ml, deci este o cana normala. Nu de vreo 400 ml sau cine stie ce halba de bere...
1. Eu am amestecat toate ingredientele la masina de paine. Pentru cei care nu aveti se poate framanta de mana ca orice aluat normal timp de aprox 10 minute.
2. Lasati aluatul sa creasca timp de o ora si jumatate la loc cald si ferit de curenti de aer. 


3. Dupa ce a crescut rasturnati aluatul pe suprafata de lucru si framantati-l putin cat sa scoateti aerul din el. Lasati-l apoi cam 5 minute sa se odihneasca.


4. Intindeti-l apoi in foaie dreptunghiulara cu latimea cat dimensiunea tavii de copt (de paine sau de cozonac).


5. Rulati cu grija si asezati in tava unsa putin. Lasati sa creasca timp de inca 45 minute.


6. Coaceti la foc potrivit timp de aprox 40 minute. Scoateti si raciti timp de minim o ora inainte sa taiati painea.


Este foarte pufoasa si se pastreaza asa cateva zile, din cauza laptelui praf. La fel de bine o puteti taia felii si congela daca doriti. 

Trimit aceasta postare la Yeastpotting!

Bon appetit!

8 comentarii:

  1. Eu painea doar acasa o coc.Este cea mai buna paine,painea de casa.Am facut-o cu suc si piure de morcov ultima oara.
    Dia asta de la tine as vrea si eu o feliuta.Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Am vazut painile tale cu morcovi si sfecla. Minunate...

    RăspundeţiȘtergere
  3. Il est superbe ce pain, magnifique!

    RăspundeţiȘtergere
  4. O pufosenie! Imi place painea de casa!

    RăspundeţiȘtergere
  5. daca in loc de lapte praf si apa folosesc lapte normal oare iese la fel? ce parere ai?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rau nu are cum sa-i faca. Nu garantez ca iese chiar la fel, laptele praf o face pufoasa. Poti incerca, eu incurajez mereu incercarile culinare, altfel nu am avea cum sa ne imbunatatim, nu? Multumesc de vizita si tine-ma la curent daca incerci reteta.

      Ștergere

Print