Prajitura pufoasa cu lamaie - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Prajitura pufoasa cu lamaie

Cea mai buna prajitura cu lamaie pe care am mancat-o vreodata! E atat de usoara, de pufoasa si de aromata! Dezbaterea in familie la prajitura aceasta a fost daca e pufoasa sau cremoasa ... Nu am ajuns la nici o concluzie! Va las pe voi sa o incercati si poate aflati.  Noi, cred ca trebuie sa repetam experienta sa ne dam seama ...



Ingrediente: 

- 4 oua
-150 g zahar 
- 120 g faina
- 80 g unt 
- 1 pachet praf de copt 
- un praf de sare 
- 120 ml zeama de lamaie (cam 2-3 lamai)
- coaja rasa de la o lamaie 
- zahar pudra pentru ornat 

Preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti galbenusurile cu zaharul pana amestecul devine spumos, cam 3-4 minute.

Adaugati coaja de lamaie rasa, untul topit si racit si zeama de lamaie. Bateti din nou compozitia.

Apoi, adaugati faina, praful de copt si sarea. Amestecati incet  cu o spatula sau o lingura de lemn pana ce amestecul e omogen.

Bateti albusurile spuma cu un pic de zeama de lamaie. Incorporati-le cu grija sa nu se lase amestecul.

Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm sau tapetati-o cu hartie de copt. Turnati compozitia si coaceti timp de 20 minute.



Cand este gata, lasati sa se raceasca in cuptorul stins cu usa usor intredeschisa, pentru a nu se lasa prajitura.

Cand s-a racit scoateti pe un platou si pudrati cu zahar.

Bon appetit!


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram