sâmbătă, 24 decembrie 2011

"Diamante" cu cafea si piper


Stiu, ma rasfat ... cu niste fursecuri cu gust intens de cacao, cafea si cu un strop de piper, suficient cat sa-l simti si sa zici: Wooooooow!!! Doar e Craciunul si meritam toate un pic de rasfat. Cu aceasta reteta particip la provocarea Brandusei Dulce Romanie
 - prajiturele de Craciun.

Asa ca de Craciun va fac cadou tuturor niste diamante dulci si va urez Sarbatori pline de caldura si fericire!



Ingrediente:

- 200 g faina
- 40 g cacao 
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingura si jumatate cafea solubila (ness)
- 1/2 lingurita scortisoara
- 170 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar
- 1 ou mare 
- 1 lingurita esenta vanilie 

Preparare: 

Amestecati intr-un vas faina, cacaua, piperul, cafeaua si scortisoara. Dati deoparte. Separat, bateti spuma untul cu zaharul aprox 3 minute. Adaugati oul si vanilia si amestecati inca 1 minut.

Adaugati amestecul de unt peste cel cu faina si cacao si omogenizati.

Dati aluatului forma de sul, puneti-l in folie si dati la frigider pentru cel putin o ora.

Scoateti de la rece si ati ruloul prin zahar ca sa cream efectul de diamant stralucitor. 

Taiati in rondele cam de 1/2 cm si asezati intr-o tava usor distantate.Presarati cu piper macinat inainte sa dati la cuptor. Atentie sa nu puneti foarte mult. 

Coaceti fursecurile la focpotrivit timp de aprox 10 minute. Scoateti din tava si raciti.
Sunt absolut delicioase si cam nerecomdate copiilor datorita cafelei, insa clar fac senzatie. 

 Sursa de inspiratie
Bon appetit!


7 comentarii:

  1. Craciun fericit alaturi de cei dragi.
    Bune diamantele tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoase diamantele ♥
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos dragelor! Craciun fericit si voua!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune diamantele, le-am facut si eu. Felicitari!
    Crina

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac retetele tale.Deja am notat cateva.Cand voi avea timp mai mult voi reveni.Insa nu ma pot abtine sa nu salvez si aceasta reteta,pentru ca eu agreez iuteala si pun cate un varf de piper la anumite dulciuri.Imi plac dulciurile cu gust usor picant.

    RăspundețiȘtergere

Print

Etichete

Alb si negru (1) aluaturi (11) Aluaturi dulci si pufoase (17) ananas (2) aperitive (26) ardei (2) avocado (1) banane (7) bauturi (5) Biscuiti si fursecuri (20) bomboane (1) branza dulce (6) brownie (1) Bucatar Curajos (22) budinca (1) bulgur (1) busuioc (5) cacao (2) cafea (6) calatorii (1) capsuni (6) caramel (1) cartofi (10) Checuri (10) cheesecake (2) ciocolata (19) cirese (1) ciuperci (3) Clatite (7) coacaze (1) cocos (4) desert (129) dovleac (3) dovlecel (8) Dukan (4) Dulcete si gemuri (2) Dulciuri diverse (2) fara gluten (3) fara lactoza (2) feta (1) flori (2) fructe de padure (2) Ganduri diverse (9) gogosi (7) gogosi si alte dulciuri la tigaie (9) Gradina mea de la curte (5) gris (3) gustare (30) In camara (1) inghetate (2) lamaie (13) legume (12) leurda (1) linte (1) mac (1) maioneza (1) mancare (35) mascarpone (7) mazare (1) menta (6) mere (15) mic dejun (32) microunde (1) miere (1) morcov (3) muffins si cupcakes (6) napolitane (1) naut (1) negresa (2) nuca (7) nutella (1) omleta (1) orez (4) oua (2) ovaz (2) paine (8) Paine si aluaturi sarate (17) paste (8) patrunjel (1) pepene rosu (1) pere (2) piersici (2) pizza (1) portocale (7) prajituri (34) Prajituri cu fructe (16) Preparate cu carne de porc (2) Preparate cu peste (3) Preparate de post (18) prune (4) pui (14) raw (1) retete de Craciu (2) retete de sarbatori (2) retete dietetice (5) retete frantuzesti (4) retete unguresti (1) ricotta (1) rosii (3) rulade (2) salate (26) scortisoara (12) sfecla (1) smantana (1) spanac (5) stafide (1) struguri (2) Supe si ciorbe (4) Tarte si placinte (15) tiramisu (1) ton (1) torturi (9) trandafiri (1) trucuri si idei (2) turmeric (1) unt de arahide (1) varza (1) Virtual Hug (1) visine (2) wordless wednesday (5) zmeura (1)