Acest chec sarat, facut cu ingrediente simple si la indemana o sa va incante cu siguranta. Va salveaza de prieteni veniti pe nepregatite, de gustari in fuga, de pachete de scoala si multe altele.
Mai am alta reteta de chec aperitiv pe blog, aici, si cu siguranta vor aparea si altele noi, pentru ca, mi se pare o idee usoara, rapida de aperitiv sau gustare sarata, si facuta in casa mai ales.
Reteta este adaptata de pe un blog drag mie, La tarte maison si se face in doi timpi si trei miscari.
Ingrediente
- 3 oua mari
- 160 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml lapte
- 100 g cascaval
- 150 g masline fara samburi
Preparare
Intr-un castron spargeti ouale intregi. Bateti-le cu mixerul putin, apoi adaugati faina, praful de copt, uleiul si laptele.
In ultimul rand adugati casscavalul ras si maslinele. Amestecati usor cu lingura.
Turnati intr-o forma de chec, unsa cu unt si tapetata cu faina (sau folositi hartie de copt) si coaceti la 180 grade C, timp de aproximativ 45 minute.
Scoateti din cuptor si raciti complet inainte sa serviti.
In ultimul rand adugati casscavalul ras si maslinele. Amestecati usor cu lingura.
Turnati intr-o forma de chec, unsa cu unt si tapetata cu faina (sau folositi hartie de copt) si coaceti la 180 grade C, timp de aproximativ 45 minute.
Scoateti din cuptor si raciti complet inainte sa serviti.
Bon appetit!
O idee grozava de aperitiv. Imi place cum se vad bucatile de masline.
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant!
RăspundețiȘtergere