Dacă aveţi poftă de negrese, sau brownie, sau prăjituri cu multă ciocolată, şi vă doriţi ceva un pic mai altfel vă sfătuiesc să încercaţi variaţia cu brânza cremoasă între straturile de ciocolată. Nu numai că arată minunat cu efectul marmorat, dar fiecare bucată vă va recompensa cu gustul cremos al brânzei dulci şi cel intens al ciocolatei.
Ingrediente
- 100 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 120 g ciocolată min 60% cacao
- 120 g unt
- 250 g zahăr
- 2 ouă mari
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 250 g cremă de brânză (quarq)
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură amidon
Preparare
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi o tavă de dimensiunile 20 * 30 cm cu hârtie de copt şi daţi deoparte.
Într-un castron cerneţi făina împreună cu praful de copt. Topiţi ciocolata împreună cu untul la bain marie sau la microunde, după cum doriţi sau vă este la îndemână.
Separat, bateţi ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugaţi vanilia şi amestecul de ciocolată şi unt. Încorporaţi şi făina şi omogenizaţi.
Luaţi cam o treime din compoziţia de brownie şi puneţi deoparte.
Compoziţia rămasa puneţi-o în tava de copt pregătită anterior şi nivelaţi suprafaţa.
Pentru crema amestecaţi brânza cremoasă cu zahărul şi o lingură de amidon.
Aşezaţi crema de brânză cât mai uniform peste aluatul de brownie din tavă.
Aluatul dat deoparte mai devreme încălziţi-l puţin de tot la microunde să fie mai fluid. Nu este obligatoriu însă va fi mai uşor de întins în tavă.
Aşezaţi grămăjoare de aluat din loc în loc, peste crema de brânza. Mie mi s-au cam întins grămăjoarele la copt. Ar fi fost frumos dacă rămânea aşa mai bălţată prăjitura.
Cu o scobitoare faceţi câteva dâre prin prăjitură să obţineţi un efect marmorat.
Coaceţi timp de 35-40 minute, până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, lăsaţi să se raceasca complet în tavă, apoi scoateţi şi porţionaţi.
Mie personal mi-a plăcut mai mult rece de la frigider. De asemenea, dacă se întâmplă să vă rămână o puteţi congela, ambalată în folie de plastic.
Într-un castron cerneţi făina împreună cu praful de copt. Topiţi ciocolata împreună cu untul la bain marie sau la microunde, după cum doriţi sau vă este la îndemână.
Separat, bateţi ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugaţi vanilia şi amestecul de ciocolată şi unt. Încorporaţi şi făina şi omogenizaţi.
Luaţi cam o treime din compoziţia de brownie şi puneţi deoparte.
Compoziţia rămasa puneţi-o în tava de copt pregătită anterior şi nivelaţi suprafaţa.
Pentru crema amestecaţi brânza cremoasă cu zahărul şi o lingură de amidon.
Aşezaţi crema de brânză cât mai uniform peste aluatul de brownie din tavă.
Aluatul dat deoparte mai devreme încălziţi-l puţin de tot la microunde să fie mai fluid. Nu este obligatoriu însă va fi mai uşor de întins în tavă.
Aşezaţi grămăjoare de aluat din loc în loc, peste crema de brânza. Mie mi s-au cam întins grămăjoarele la copt. Ar fi fost frumos dacă rămânea aşa mai bălţată prăjitura.
Cu o scobitoare faceţi câteva dâre prin prăjitură să obţineţi un efect marmorat.
Coaceţi timp de 35-40 minute, până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, lăsaţi să se raceasca complet în tavă, apoi scoateţi şi porţionaţi.
Mie personal mi-a plăcut mai mult rece de la frigider. De asemenea, dacă se întâmplă să vă rămână o puteţi congela, ambalată în folie de plastic.
Bon appetit!
trebuie sa incerc si eu reteta, ca arata foarte bine!!
RăspundețiȘtergereNu numai ca este o reteta usor de preparat, dar si ingredientele folosite sunt putine la numar. Nu pare sa fie nimic sofisticat la aceasta prajitura, dar aspectul este apetisant si cred ca prajittura este delicioasa. Am notat reteta. :)
RăspundețiȘtergerenu am incercat sa fac pana acum brownies cu crema de branza pentru ca celor din familia mea nu prea mananca placinte cu branza!
RăspundețiȘtergereArata atat de bine, incat ma mir ca ai apucat sa le fotografiezi :)
RăspundețiȘtergere