Prajitura rasturnata cu prune - Din bucatarie, cu pasiune

duminică, 19 noiembrie 2017

Prajitura rasturnata cu prune




Duminicile sunt pentru facut prajituri, nu credeti? Pentru ca este timp, pentru ca sunt prieteni la masa, pentru ca oricat ma abtin in cursul saptamanii de la dulce, in weekend tot fac ... 

Si cum aveam in frigider niste prune rosii si aromate, m-am gandit ca ar merge sa le pun in valoare printr-o prajitura rasturnata, usor de facut, cu aluat pufos si fructe zemoase. 

Partea buna la aceasta prajitura este ca putem varia fructele, putem folosi mere, pere, piersici sau chiar ananas cum este prajitura rasturnata cu ananas facuta mai demult. 



Pentru prajitura rasturnata cu prune avem nevoie de: 

- 5 oua
- 1 cana zahar 
- 3/4 cana faina 
- 1/4 cana ulei 
- 1 plic zahar vanilat 

- 15-20 prune (depinde de marime) 
- 50 g unt 
- 50 g zahar 

Nota: 1 cana - 250 ml

Cum se face reteta de prajitura rasturnata cu prune: 

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Pregatiti o forma rotunda cu diamentrul de 22-24 cm aproximativ, unsa cu unt si tapetata cu faina. 

Puneti 50 g unt pe fundul tavii, taiat bucatele si presarati 50 g zahar. Bagati tava in cuptor sa se caramelizeze zaharul.

Intre timp curatati prunele de samburi si taiati-le in sferturi. Scoateti tava din cuptor si cu grija sa nu va ardeti, asezati prunele pe fundul ei. 

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugati uleiul si continuati sa mixati. Incorporati si zaharul vanilat si galbenusurile. 

Scoateti mixerul si cu ajutorul unei spatule incorporati faina cu grija, cu miscari de sus in jos. Astfel veti obtine o prajitura pufoasa fara adaos de praf de copt sau alti aditivi de crestere. 

Turnati compozitia peste prune si dati la cuptor timp de 25-30 minute pana trece testul scobitorii. 

Lasati sa se raceasca in tava 15 minute inainte de a rasturna cu grija pe un platou. 




Bon appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram