Chocolate pull-apart brioche - Din bucatarie, cu pasiune

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Chocolate pull-apart brioche





Ingrediente

- 400 g faina 
- 100 g zahar 
- 3 galbenusuri 
- 25 g drojdie proaspata 
- 250 ml lapte caldut 
- 75 g unt moale
- 2 linguri zahar
- 1oo g ciocolata 



Preparare

Dizolvati drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si adaugati-o in laptele caldut. Lasati sa stea la temperatura camerei timp de aproximativ 10 minute. 

Cerneti faina intr-un castron si faceti o adancitura in mijloc. Adaugati galbenusurile de ou, zaharul, vanilia si amestecul de drojdie cu lapte. 

Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina. 

Acoperiti aluatul cu un servet si lasat-l sa creasca cam o ora la loc ferit de curenti de aer. 

Cand aluatul a crescut intindeti-l in foaie aproximativ patrata sau dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. 

Ungeti aluatul cu untul moale amestecat cu zahar, apoi presarati ciocolata data pe razatoare sau taiata cu cutitul inainte. Eu am taiat-o la cutit sa simt mai bine bucatile de ciocolata. 

Taiati foaia de aluat in patrate cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Suprapuneti bucatile de aluat si asezati-le precum cartile in biblioteca, in forma de cozonac sau paine, fara sa le presati prea tare. 

Mai lasati sa creasca in forma inca 30 minute, apoi coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de aproximativ 40 minute, pana trece testul cu scobitoarea. 

Lasati sa se raceasca in forma 10-15 minute inainte sa o scoateti. 

Pudrati cu zahar si serviti, rupand bucati din ea, cat este inca calda. Nu stiu sa va spun ce gust are rece, pentru ca nu a apucat sa se raceasca. 



Bon appetit!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram