De fiecare data cand scriu cate o reteta ma gandesc ce denumire sa ii dau. Desi la unele lucrurile merg foarte simplu, altele insa imi cam da batai de cap: de ex cate prajituri cu ciocolata pot sa existe, nu? Extrem de multe combinatii, si pe toate le-as incerca. Si nu suport sa le denumesc prajitura I, sau prajitura II si lista poate continua.
Ce prajitura am eu mai jos: logic cu ciocolata. Ati putea crede ca e o prajitura cu foi si crema, insa e mai degraba o placinta, un fel de "ceva" cu foi fragede de se topesc in gura si o umplutura cu ciocolata si nuca. O multitudine de gusturi si texturi. Asa ca nu mai stati pe ganduri si puneti-o pe lista de facut.
Ingrediente
Pentru foi:
- 300 g faina
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g unt
Pentru umplutura:
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar
- 100 g ciocolata min 60% cacao
- 1 lingura cu varf gem (sau dulceata)
- 1 lingura cu varf gem (sau dulceata)
- 5 albusuri
- 50 g nuca macinata
Preparare
Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi. Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, praful de copt si zaharul vanilat.
Adaugam galbenusurile de ou si untul amestecam pana obtinem un aluat tare si sfaramicios. Il punem in folie si dam la frigider 2-3 ore.
Pentru crema batem cele 3 galbenusuri cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Topim ciocolata impreuna cu gemul la microunde si adaugam peste crema de oua. Amestecam bine.
Cele 5 albusuri le batem spuma cu restul de zahar. Adaugam peste ele nuca macinata si amestecam usor cu o spatula. Dupa aceea incorporam cu grija si compozitia de ciocolata si omogenizam.
Pregatim o tava de 25/30 cm cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua.
Intindem cu ajutorul unei folii de plastic aluatul si il asezam in tava: prima foaie, crema de ciocolata, apoi ultima foaie deasupra.
Dam la cuptorul preincazit la 180 grade C timp de aproximativ 20 minute. Scoatem si racim complet inainte sa taiem prajitura.
Dam la cuptorul preincazit la 180 grade C timp de aproximativ 20 minute. Scoatem si racim complet inainte sa taiem prajitura.
Bon appetit!
Am inteles, sa traiti! Am pus-o pe lista :D
RăspundețiȘtergereSarbatori frumoase cu pace in suflet si zambete sincere iti doresc Mihaela! :*
Multumesc de cuvintele frumoase Cristina. Paste linistit iti doresc!
Ștergere