Am gasit secretul celor mai delicate si pufoase cornulete: aluatul cu cartofi care le face sa fie ca niste mici norisori aromati. Si se pastreaza moi si pufoase cateva zile. Le puteti umple cu gem sau daca intr-adevar vreti un rasfat folositi crema de ciocolata.
Ingrediente
- 300 g cartofi (cam 3 cartofi potriviti)
- 300-350 g faina
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 15 g drojdie proaspata
- 2 linguri lapte
- 1 ou
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- gem pentru umplut
Preparare
Fierbeti cartofii in coaja si lasati-i sa se raceasca usor. Curatati-i si pasati-i cu o fuculita cat mai fin.
Dizolvati drojdia in 2 linguri lapte caldut si lasati cam 10 minute sa creasca.
Intr-un castron cerneti faina si amestecati-o cu sarea si zaharul. Faceti o adancitura in centru si adaugati oul, cartofii, untul topit si racit, drojdia si coaja de lamaie.
Framantati pana ce aluatul este elastic si omogen. Lasati sa creasca la loc ferit de curenti de aer timp de 45 minute.
Cand aluatul a crescut intindeti-l in foaie subtire, cam de jumatate de centimetru si taiati in patrate cu latura de 5-6 cm. Puneti pe fiecare bucata putin gem, in centru. Impaturiti cornuletele unind colturile opuse.Presati usor marginile sa nu se dezlipeasca la copt.
Pregatiti o tava cu hartie de copt si asezati cornuletele in tava. Coaceti in transe, la 180 grade cam 15 minute, pana devin usor aurii.
Scoateti si pudrati cu zahar.
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu