Happy Valentines dragii mei! Pentru cei care sarbatoresc iubirea si nu vor retete cu prea multe batai de cap am o varianta rapida, simpla si totusi de efect!
Ingrediente:
- 400 g aluat de foietaj
-300 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 linguri faina
- vanilie
- un galbenus de ou
- zahar pudra
- zahar pudra
Preparare:
Dezghetati aluatul foietaj peste noapte in frigider, sau o ora-doua la temperatura camerei. Cu o forma de biscuiti decupati inimioare pe care le asezati una langa alta in tava de copt. Coaceti la foc mediu timp de 10-15 minute, pana se umfla si devin aurii. Scoateti-le si cat sunt inca caldute, cu un cutit ascutit, taiati-le transversal in doua.
Pentru crema, puneti 250 ml lapte la fiert pe foc mic. Separat amestecati restul de lapte rece cu 2 linguri faina, zaharul si galbenusul de ou. Cand laptele a dat in clocot luati de pe foc si turnati amestecul de faina in suvoi subtire peste laptele fierbinte. Amestecati si puneti din nou pe foc cam 2-3 minute, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat crema si este gata lasati sa se raceasca.
Pudrati cu zahar si serviti. Au disparut cat ai zice .... love!
Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.
Ai pregatit un desert foarte bun.Imi plac mult deserturile cu foietaj, iar asa cu crema de vanilie e pe placul meu!
RăspundețiȘtergereIubesc deserturile cu foietaj!
RăspundețiȘtergereBune si pufoase! "Gand la gand cu bucurie", si eu am facut inimioare!
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt, super!
RăspundețiȘtergereFrumoase si delicioase!!!
RăspundețiȘtergerePupici
tare frumusele sunt... iau si eu una pentru cafeaua de dimineata!
RăspundețiȘtergereUnul dintre produsele mele preferate de patiserie este trigonul cu vanilie, care cred ca poate fi inlocuit cu mare succes de aceste inimioare :)
RăspundețiȘtergereAh ce bune trebuie sa fie!!
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult pentru cuvintele frumoase si va pup cu drag!
RăspundețiȘtergere